Egészen kisgyerekkorom óta mindig voltak kisállataim. Szőrös, nem szőrös, melegvérű, hidegvérű. Egy népszerű állat viszont nekem valahogy teljesen kimaradt. Ez pedig nem más, mint a teknős. Mindig nagyon aranyosnak tartottam őket a pici fejükkel és lábaikkal. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy alaposan, minden létező fórumon utánajárok a tartásuknak és a gondozásuknak, és felnevelek én is egy kis teknőst. Mivel egy élőlényről van szó, ezért nagyon fontosnak tartottam, hogy körültekintően járjak el. Már két napja másról sem olvastam, csak a teknősökről, amikor egy kis időre fel kellett függesztenem a témában való olvasgatást.

Ennek oka pedig nem más volt, mint az autónkban lévő olajszűrő. Igen, igen, kaptam a telefont, hogy csere érett lett a dolog, és keressek egy jót. Én vagyok a családban és a barátaim között is a nagy kereső, mert tényleg szeretek mindennek utánajárni, úgyhogy most is így tettem.

Így leltem rá az olajwebshop.hu oldalára. Még sosem vásároltam tőlük, de kedvezőnek tűnt a dolog, ezért úgy voltam vele, hogy most innen fogok rendelni. Hat oldalnyi olajszűrőt találtam a webshopban, így biztos voltam benne, hogy meg fogom találni azt, amit keresek. Ráadásul Mann-Filter márkájú olajszűrőket árulnak, amikről csak jókat hallottam és olvastam.

Ez pedig azért is fontos, mert az olajszűrő szerepe az, hogy gyakorlatilag megvédje az autónkat, hiszen kiszűri a különféle szennyeződéseket, így azok nem tudnak eljutni az autó egyéb alkatrészeihez. Úgyhogy emiatt minden egyes olajszűrőt végig néztem, elolvastam a termék leírásokat, és ezek alapján döntöttem. A döntést nagyban megkönnyítette, hogy nagyon pontos leírások vannak a termékek alatt a méretekről, sőt még arról is, gyári cikkszám szerint, hogy az adott olajszűrő mely másikat képes helyettesíteni.

Habár az olajwebshopnak vannak üzletei is Budapesten belül, mégis az online vásárlás mellett döntöttem, mert mégiscsak az a kényelmesebb verzió. Bár nem szeretek fizetni a házhozszállításért – szerintem ezzel sokan így vagyunk -. De, ekkor megláttam, hogy nem is kell fizetnem. Öt percre a lakásomtól van egy Mol benzinkút, és lehetőség van arra, hogy benzinkúti pickpack pontokra kérjük a megrendelt csomagot, így pedig nem kell fizetni a szállításért. Egyébként nem kerül sokba, sőt, de ez mégiscsak kedvezőbb és takarékosabb megoldás.