Mobilvízszerelő.hu – a teknőcök után tényleg ez lesz a mai téma, mert nem szólhat mindig minden a kis cuki lassú zöld izékről.

Pedig nagyon imádom őket, de tényleg. A legutóbb is vendégségben voltunk, és míg mindenki más a babával volt elfoglalva, addig én sokkal inkább a Villám nevű ékszerteknőssel játszottam és etettem. Nem tudom, hogy valójában miért van így, de igazából sokkal jobban lekötnek ezek a kedves zöld lények, mint bármi más. Szeretem őket megfigyelni és nagyon érdekesnek találom a viselkedésüket. Egyszerre mókásak és aranyosak, közben meg amikor táplálkoznak akkor mégis annyira ragadozók és volt már, hogy megharapták az ujjamat.

De persze nem játszhatnék ennyit a teknőcökkel, hogyha nem lenne elég jó a házban a vízellátás – amivel az utóbbi időben bizony meggyűlt a bajunk. Volt egy kis csőtörés, ami sokkal rosszabbul is végződhetett volna, hogyha a Mobilvízszerelő.hu csapata nem veszi ki úgy a maga részét a megmentésünkből, ahogyan azt megtette.

Az történt ugyanis, hogy alattomos módon kezdett ázni a fal: nem a külszínen, hanem belül. Történt valahol egy hajszálrepedés, ahol a víz csak jött és jött és aztán tudjátok mi lett belőle: potyogó csempe és omladozó vakolat. Úgyhogy nem volt más választás, kihívtuk a Mobilvízszerelő.hu szakértőit, hogy segítsenek nekünk ennek a dolognak a megoldásában. Szerencsénkre pontosan tudták, hogy mit és hogyan tegyenek ahhoz, hogy ez könnyen és egyszerűen mehessen. Van egy úgynevezett csőkamerás módszer, aminek alkalmával végig tuszkolnak egy kamerát a kétes csőszakaszon. Egy külső kijelzőn tudják követni a kamera útját és ahol meglátják a repedést, ott kell csak kijavítani az aktuálisan hibás csőszakaszt. Ezzel nagyon sokat lehet spórolni mindenkinek pénzben, munkában, időben és energiában. Szóval nagyon úgy gondolom, hogy ez egy olyan modern technológia, aminek a használata minden pénzt megér. Hát még micsoda szerencsénk volt, hogy a legjobb szakembereket sikerült elsőre kiválasztanunk, akik rögtön tudták, hogy hogyan tudnak a leghatékonyabban segíteni a legkevesebb felesleges munkával.

A csőkamerázásnak köszönhetően nagyon gyorsan megtalálták a kritikus szakaszt, ami miatt az egész beázás és csempehagyás történt. Kibontották azt a részt, ahol muszáj volt, kicserélték a sérült csövet és aztán tesztelték a rendszert, hogy valóban minden jó lett-e. A munka során türelmesek voltak és precízek, ezért nem volt meglepő, hogy nem kellett többet rájavítani a munkára.

Nagyon hálásak voltunk nekik, hogy ennyire gyorsan segítettek ebben a galibában és nagyon örültünk neki, hogy ennyire okos megoldások is léteznek már az ilyen finom jellegű problémákhoz. Köszönjük a Mobilvízszerelő.hu csapatának a segítséget és természetesen azóta a hűtőn van a névjegyük, hogyha bármikor szükség lehet a munkájukra, akkor ne is kelljen keresgélni, egyszerűen csak azonnal tudjuk tárcsázni a telefonszámukat.