Nemrég megkaptam Artúrt, az új ékszerteknősömet. Az öröm annyira tetőzött a szívemben, hogy egy kicsit még be is lázasodtam. No, persze ezt nem kell véresen komolyan venni, gyógyszert se vettem be rá, hiszen csak az izgalom heve ütközött ki a homlokomon. Azonban voltak helyzetek, amikor ténylegesen szükségem volt lázcsillapítóra, mert olyan komoly betegséggel küzdöttem. Legutóbb pont egy éve történt, hogy nagyon magas lázam volt. Szerencsére nekem mindig van otthon, minden eshetőségre gyógyszer, melyet minden esetben a Prevenció Patikáról szerzek be. A lázcsillapítás gyerekjáték, ha minden kéznél van és alig betegszünk le az erős immunrendszerünknek köszönhetően. Ez a szuper oldal ugyanis arról is gondoskodik a forgalmazott rengeteg vitamin által, hogy a lehető legkevesebb alkalommal legyen rosszul vagy betegedjek le. Emelem kalapom a megelőzés zseniális kompozíciója előtt, hiszen így nagyon ritkán, évente vagyok csak beteg.

lázcsillapítás
A lázcsillapítás helyett inkább a megelőzés legyen napirenden!

Lázcsillapítás vagy megelőzés? Melyik a fontosabb?

Természetesen mind a kettő fontos, ha épp akut lázzal vagy komoly betegséggel küzdünk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy maga a megelőzés vagy a betegség utáni vitaminbomba elhanyagolható lenne. Sőt, ezek sokkal fontosabbak, mint magából a betegségből való kigyógyulás. Egy több hetes csata után nagyon el vagyunk gyengülve, mindenféle tápanyaghiánnyal küzdünk. Ilyenkor természetesen mindent pótolnunk kell, nem maradhatnak ki az alapvető vitaminok és nyomelemek. A felépülésünket ezek szolgálják, elmaradásuk esetén pedig könnyen visszaeshetünk a betegségbe. Bizonyára Veled is előfordult már, hogy egyik betegségből a másikba estél és fogalmad sem volt, hogy miért. Még csak most jöttél egy kicsit rendbe, pár hét múlva pedig jött a következő sorscsapás. Ez pedig alighanem azért volt, mert elmulasztottad pótolni a vitaminokat a gyógyszerkúrát követően.

Tehát a lázcsillapításnál már csak az fontosabb, hogy pótold mindig a vitaminokat és ne csak pótold, hanem folyamatosan fenn is tartsd a bevitelt. Ugyanis ez fog Téged megerősíteni és megvédeni a következő, szervezeted ellen intézett támadástól. Szerezz be mindent egy helyen és látogass el a Prevenció Patika oldalára még ma, hogy minden eshetőségre felkészülhess! Nekem van egy egész fiókom tele vitaminokkal és különböző nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, nem is beszélve a különböző lázcsillapítókról vagy fájdalomcsillapítókról.