A nagy nyári melegben talán nem annyira aktuális ez a történet, de amint valamelyik nap nézegettem, ahogy a teknősöm a napon sütkérezik, eszembe jutott, amikor szegénykém majdnem megfagyott. Bizony, bár a teknősök hidegvérű állatok, még ők is fázhatnak, sőt mi több, nagyon is igénylik a meleget. Ez különösen igaz a mediterrán vidékekről származó szárazföldi tekikre, mint amilyen az enyém is. Nekik folyamatosan szükségük van extra melegítő lámpára, különösen az őszi-téli időszakban, mert különben megfáznának szegénykék, aminek soha sincs jó vége.

Szóval a történet úgy indult, hogy egyik este még valamikor decemberben, a munkából hazaérve arra lettem figyelmes, hogy a lakás teljesen kihűlt. “Na” – gondoltam is magamban – “pontosan erre szerettem volna hazaérni az egésznapos munka után”. Aztán belémhasított a felismerés, hogy ha már én is fázok a lakásban, akkor vajon szegény teknős mit szólhat! Melegítő lámpa ide, vagy oda, ha az egész szoba ki van hűlve, akkor az igen keveset ér. Hiába próbáltam újra beindítani a kazánt, egyáltalán nem reagált rá. Nem tudtam mi okozhatta a problémát, egyáltalán nem értek a kazánokhoz, ezért kissé kétségbeestem.

De jó is tél idején fűtés és melegvíz nélkül maradni! Ilyen az én szerencsém. Az még hagyján, hogy én jobb esetben 1-2 napig paplanokba bebugyolálva vacogok otthon, azt még kibírom. De a teknős? Kis páncélos barátomat is szerettem volna megóvni a megbetegedéstől, ezért már abban a pillanatban el is kezdtem keresni megbízható fűtésszerelőt, aki akár még aznap (bár erre nem sok esélyt láttam), de legalább másnap már esetleg ki tudna jönni hozzám megnézni, mi is a helyzet a készülékemmel.

Meg kell mondjam, a fűtési szezon idején bizony nem egyszerű dolog normális szerelőt találni, bár ez engem egyáltalán nem lepett meg. Ha működnek a készülékek, akkor nagyobb a meghibásodás esélye, ez teljesen ésszerű. Télen pedig senki sem tud napokig ellenni fűtés és melegvíz nélkül, szóval a szerelők is sokkal jobban le vannak terhelve. Hiába hívogattam fel legalább 4-5 szerelőt, volt olyan, aki csak a következő hónapban tudott volna kijönni, volt aki egyáltalán nem tudott semmilyen időpontot igérni, na és volt, aki inkább fel se vette nekem a telefont. Úgyhogy úrrá is lett rajtam a kétségbeesés.

Víz Gáz Fűtés Szerelő 24

Ez a nagy riadalom egészen addig tartott, amíg rá nem találtam a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 oldalára. Már alapból nagyon szimpatikus volt a weboldal, mivel nagyon ritka, hogy egy szerelőnek, vagy szereléssel foglalkozó cégnek ilyen profi honlapja legyen. Egyrészt a lap dizánja is tök szuper volt, másrészt pedig rengeteg információt meg lehet rajta találni mindenféle készülékekről, a szerelés menetéről, a szolgáltatásaikról, és még sok másról. Egy ilyen rendszeresen frissített, igényes honlapból arra következtetek, hogy a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 szerelői is adnak arra, hogy jól végezzék a munkájukat.

Ahogy tovább nézegettem az oldalt, egyre és egyre jobb benyomással voltak rám. Amint megláttam a feliratot, hogy akár már 1 órán belül is ki tudnak érkezni sürgős esetekben, leesett az állam. Az ilyen szerelő ritka, mint a fehér holló. Elsőre kicsit szkeptikus is voltam ezzel kapcsolatban, hogy őszitne legyek, de gondoltam, egy próbát akár megérhet. Láttam, hogy 24 órás telefonos ügyeletük is van, ami szintén túl jól hangzik, hogy igaz legyen.

Szerelők? Telefonos ügyelettel? Ez nem semmi. Aztán ahogy néztem, lentebb még egy visszahíváskérő űrlap is van az oldalon, arra az esetre, ha a telefon épp foglalt lenne, vagy valamiért nem tudnák felvenni. Ez is egy szimpatikus hozzáállás, mert így nem neked kell őket folyamatosan hívogatni, hanem majd ők keresnek fel téged. Az űrlapon érdemes megadni azt is, hogy milyen problémával kapcsolatban keresed őket, hiszen így a visszahíváskor ők már egyből célzottabb kérdéseket tudnak neked feltenni, és ezzel időt spóroltok meg.

Az oldal legalján még azt is megtalálni, hogy a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 bizony nem csak Budapesten vállal szerelést, hanem sok kisebb Pest megyei településen is. Ami azt illeti, egy elég hosszú listát állítottak össze ezekből a településekből. Örömmel láttam meg rajta Verőcét is, mivel én itt lakom. A gázszerelés fülre kattintva pedig azt is megnézhettem, hogy milyen márkájú és típusú kazánok szerelését vállalják. Úgy látszik szerencsém van, mert Saunier Duval kazánok javítását is tudják kivitelezni.

Ami az utolsó löketet megadta ahhoz, hogy felhívjam a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 csapatát, az az volt, hogy ha bármilyen munkavégzés történik, akkor nem kell kiszállási díjat fizetni nekik. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk elkezdik szerelni a kazánt, akkor nekem nem kell még nekik pluszban körülbelül bruttó 20.000 forintot kiperkálni, csak azért, mert szíveskedtek kijönni. (Bárcsak a főnököm nekem is ennyit fizetne csak azért, hogy bemenjek a boltba reggelente dolgozni.) Ez nekem megint egy nagyon korrekt hozzállásnak tűnt, és biztosítottak arról, hogy nem csak a pénzt akarják lehúzni rólam.

Mivel minden tetszett, amit a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 oldalán láttam, eldöntöttem, hogy felhívom őket. Elsőre foglaltat jelzett a vonal, így hát kitöltöttem a már emlegetett visszahívást kérő űrlapot, és megadtam, milyen problémával keresem őket. Alig 10 perccel rá már csörgött is a telefonom, és egy szimpatikus úriemberrel beszélgettem el arról, hogy mi történhetett a kazánommal. Kérdezte is, hogy mennyire sürgős az eset, és én mondtam neki, hogy nagyon is az, mert egy teknős élete múlhat azon, hogy van-e fűtés a lakásban. Utólag azért rájöttem, hogy ez így furán hangozhatott a telefonban, de sebaj. Az úr biztosított arról, hogy ha rajtuk múlik, a kazán és a teknős is renben lesznek, mivel 1-2 órán belül ki is jönnek megnézni a készüléket. Nem is akartam hinni a fülemnek. Hát valóban igaz az, hogy akár már 1 óra múlva is ki tudnak szállni a helyszínre!

Boldogan tettem le a telefont, és vártam, hogy elrepüljön a következő 1-2 óra. A szerelők tartották a szavukat, és alig másfél órával később már csengettek is. Nem is kerteltek, hanem egyből szét is szedték a kazánt megnézni, hogy mi újság. Próbálták nekem készségesen elmagyarázni, hogy mi okozta a hibát, de én ehhez annyira nem értek, hogy akár kínaiul is mondhatták volna, kb. ugyanannyit fogtam volna fel belőle. 1 órával rá a kazán már szépen összeszerelve, működésre készen állt. Nem is dolgoztak rossz áron, és még számlát is adtak, ami a biztosító is elfogadna, ha úgy alakulna a helyzet. A lényeg, hogy a kazán végül megjavult, a fűtés újra beindult, és szegény teknős sem fagyott meg. Mindezért ezer hála a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24-nek, és a lelkiismeretes szakembereiknek.

Annyi biztos, hogy ha akármilyen problémám akad a fűtéssel, vízzel, vagy dugulás keletkezik a lakásomban, őket fogom hívni máskor is!