A testvéremmel már gyerekkorunk óta foglalkozunk kisebb-nagyobb állatokkal, azok befogadásával, ápolásával és nevelésével. Miután a testvéremből állatorvos lett, ez ugyebár könnyen kiegészült azzal is, hogy egy orvosi rendelőt is nyitottunk, én pedig a bolt részét viszem ennek az egésznek, hiszen mindig kellenek kiegészítő szolgáltatások. A mi specialitásunk az, hogy teknősökkel is foglalkozunk, az országból rengeteg helyről hordják hozzánk a teknőseiket a testvérem miatt, aki itthon jócskán specialistának számít ennél a csodálatos fajnál. Amikor elindult a vállalkozás, akkor még nem rendelkeztünk saját ingatlannal, ezért úgy választottunk a lehetőségek közül, hogy a lehető legjobban be legyünk biztosítva. Mivel volt székhelyszolgáltatás budapesten, ami igénybe lehetett venni, ezért nem tétováztunk, hanem beleugrottunk. És ahogy most néztem, azóta is létezik ez a szolgáltatás.

A topcegalapitas.eu weboldalon olyan dolgokra van lehetőség többek között, mint kiválasztani és megrendelni, hogy hol szeretnénk a székhelyünket tudni. Persze itt nem arról van szó, hogy kedvünkre válogathatunk a bárholból. A székhelyszolgáltatás budapesten vehető igénybe egyrészről, egy gyönyörű budai és egy nem kevésbé szép pesti címen. Mindkettő a város szempontjából remek helyen található. A budai panoráma ráadásul a Dunát jelenti. Gondoljatok csak bele, mennyire profi dolog ezzel a látképpel tárgyalni néhány fontos üzletről. Persze a pesti irodának is legalább ennyire meghatározó a látképe és környezete.

A budapesti címeken kívül pedig van még lehetőség arra is, hogy a székhelyet egy olyan kisvárosban vegyük igénybe, ahol nem kell a helyi önkormányzati döntés értelmében IPA-t, vagyis iparűzési adót fizetni. De erről majd egy másik cikkben írok bővebben, most maradjunk a fővárosi lehetőségeknél.

Szóval a mi szemszögünkből azért volt jó ötlet a székhelyszolgáltatás budapesten, mert amint már említettem, nem rendelkeztünk saját ingatlannal. Ez azt vonta maga után, hogy bérelnünk kellett a helyet, ami persze egy stabil bérleménynek számított, különben nem teszünk oda egy rendelőt – de mégis benne volt a rizikó, hogy amúgy bármikor beüthet a krach és felmondhatják. Ezért inkább nem ezt választottuk székhelynek, hogy ne kelljen módosítani a céget, ha majd a saját üzletünkbe költözhetünk, hanem a topcegalapitas.eu ajánlatának megfelelően igénybe vettük a budapesti székhelyszolgáltatást. Ez azt foglalta magában, hogy egy bizonyos összegért cserébe megkaphattunk papíron egy budapesti címet. Persze nem ennyire egyszerű a dolog.

A székhelyszolgáltatás budapesten olyan további szolgáltatásokat foglal magában, amik például törvényileg előírtak, vagy egyszerűen csak nagyon praktikus dolgok. Arra gondolok, hogyha befizet az ember erre a csomagra, akkor kikerül az adott helyre a cégtábla – ami azért is fontos, mert ellenkező esetben büntetés jár érte, ha nem kerül oda. Aztán ami sokkal inkább könnyebbséget ad, hogyha bármi hivatalos irat érkezik erre a címre, akkor azt átveszik, iktatják és továbbítják felénk. Ahogy kell, hiszen minden ilyen dokumentumnak fontos helye van. És még sorolhatnám tovább holnapig, hogy mennyi előnnyel jár, hogyha ezt a szolgáltatást igénybe veszi valaki.

A lényeg talán még ott van, hogy ezt 6+1 hónapra lehet megrendelni, legalábbis ez számít egy egységnek, aztán meg lehet hosszabbítani a szolgáltatást, ha szükséges. Ezért pedig a budapesti címek esetében 29 900 forintot kell kifizetni, plusz áfa természetesen. Ebben benne van a szolgáltatás és az is, hogyha szükséges akkor a cégalapítós papírokat, vagy cégmódosítással kapcsolatos ügyeket intézik – ingyen. Szerintem érdemes megfontolni, én mindenképpen jobb megoldásnak láttam és látom, mint lutrira beírni egy székhelyet, amit aztán lehet, hogy felmondanak egy fél éven belül.

A székhelyszolgáltatás budapesten ennyire egyszerűen és gyorsan igénybe vehető és ami az árát illeti, szerintem az is nagyon baráti azért, amit cserébe kapunk érte. Ha újra szükségünk lenne ilyesmire én biztos, hogy először a topcegalapitas.eu háza táján néznék körül.

székhelyszolgáltatás budapesten