Mindig szerettem volna valamilyen kisállatot, de egész kiskoromban lakásban laktunk a szüleimmel, így kutya szóba se jöhetett. Kicsi volt a lakás még egy kistestű kutyának is, valamint nagyon keveset voltunk otthon, úgyhogy unatkozott is volna az eb. A macska pedig azért nem volt lehetőség, mert apukám allergiás a macskaszőrre. Végül is beadták a szüleim a derekukat, és kompromisszumot kötve lettek aranyhalaim. Azóta már felnőttem, és elköltöztem otthonról, de továbbra is lakásban élek, úgyhogy egyelőre le kellett mondanom a kutyáról és a macskáról. Nagyon keveset vagyok itthon, így a cica magányos lenne, ha hoznék egyet. Így végül nem aranyhalakat vettem ezúttal, hanem teknőst. Nagyon jó megoldásnak bizonyult, mert kézbe tudom venni, meg tudom simogatni, de elvan egész nap egyedül a terráriumban. Egyik nap, mikor a teknősömnek akartam kaját rendelni a netről, akkor belefutottam egy hirdetésbe, ami a Méta Autószervizről szólt. Rögtön felkeltette az érdeklődésem, mert pont szerettem volna váltani autószerelőt, mert a régivel nem voltam túlságosan megelégedve. Így hát rákattintottam a hirdetésre, az meg elvezetett a metaautoszerviz.hu-ra.

Rögtön az autóklíma töltés árak ugrottak a szemem elé, és konstatáltam is, hogy milyen jó, hogy így ki van írva minden, nem rejteget az oldal semmit. Kifejezetten szeretem, ha minden ki van írva, és nem nekem kell külön kérdezősködni, hogy melyik szolgáltatás mennyire kerül. Volt még a weboldalon egy elég hosszú cikk azzal kapcsolatban, hogy miért fontos a klímát rendszeresen kitisztíttatni. Itt olvastam azt is, hogy jele lehet annak, hogy ideje egy klímatisztításnak, hogy ha a bekapcsolása után kellemetlen szag van az autóban, vagy úgy általában véve kellemetlen szagok vannak a kocsiban. Továbbá az sem utolsó, hogy a kondenzvíz lecsapódik, ami az elpárologtató alatti tálcában gyűlik össze, és itt nagyon sok vírus és baktérium tud elszaporodni ennek következtében. Ennek megoldásaként született meg a klímatisztítás eljárása. Azt is írják, hogy fontos része az autóban lévő tiszta levegőnek a pollenszűrő rendszeres cseréje is. Ez egy olyan eszköz, amely a kintről jövő levegőt tisztítja meg.

Elnézve az autóklíma töltés árakat azt gondoltam, hogy elég reálisak ahhoz képest, hogy néhány autószerelő műhely milyen csillagászati összegeket ad meg a szerelés után. De nem csak az autóklíma töltés árak voltak kedvezőek, hanem szerintem a többi szolgáltatása is abszolút vállalható az átlagember számára. Ez nem csoda, hiszen a weboldalukon is említik, hogy igyekeznek, hogy a lehető legjobb ár – érték arányban alakítsák ki a szolgáltatásaik árát úgy, hogy közben figyelemmel vannak a piaci tendenciákra. Szerintem ez egy nagyon korrekt szolgáltatói hozzáállás.

Azt is olvastam, hogy az autóklíma tisztítását ózonnal végzik, mert erre a feladatra ez a leghatékonyabb. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy van néhány dolog, amit el kell végezni nekünk, mielőtt kitisztíttatjuk ózonnal a klímát. Még pedig el kell távolítani a kocsiból például a rágógumit vagy a növényeket, mert az ózon minden élő szervezetet károsít. Számomra ez is nagyon új információ volt, ami azért meglepő, mert korábban voltam már ózonos klímatisztításon. Ezek után végképp elhatároztam, hogy váltok a Méta Autószervizre, mert náluk biztosan maximális szakértelemre fogok lelni, és még a klíma töltés árak is elfogadhatóak a számomra, de szerintem az emberek nagy részének is azok.