Wndr

Lnd Blg

Újság hirdetés, szobalány állás

old-newspaper-350376_640Hát azért mindenképpen mérlegelendő, hogy kimenjünk e dolgozni Ausztriába, vagy sem, ha pedig kimegyünk, akkor olyan helyet válasszunk,ami biztos, és megbízható.

Persze soha nem lehet tudni, hogy melyik hely lesz az, ez mindig a végén derül ki.

A munkaadók

Ebből is van igen csak sokféle. Hiszen nem kell messzire menni, itthon is találhatunk olyan munkaadót, aki nem szimpatikus, vagy nem olyanok az elvásásai…sok mindenben lehet, hogy különbözik két ember.

Én a legelső ausztriai helyemmel járta úgy, hogy otthagytam, azonnali hatállyal. Nem vagyok finnyás, és igazából válogatós sem, de van amit nem tudok elfogadni.

Már évek óta kint dolgoztam. Sajnos éves állást még nem sikerült találnom. Voltam már mosogató, akkor éppen egy szobalány állás volt a munkám. Nem variáltam, hiszen ez is ugyan olyan munka, mint a többi, és talán még jobbnak is ígérkezett, mint a régiek.

Szezonokat dolgoztam mindig, de soha nem mentem vissza ugyan arra a helyre. Hogy miért? Nem tudnám megmagyarázni. Nem vesztünk össze sehol senkivel, de ők nem hívtak, én meg nem is kérdeztem meg. Lehet, ha egyszer rákérdezek, akkor igent mondtak volna, és nem jutottam volna el eddig a tapasztalatomig…

Negatív tapasztalat

Nem is az állással volt gondom. Egyik alkalommal éppen reggelizni mentem, és aztán tértem vissza a szobába. Szokatlan parfüm illat fogadott, de annyira nem is foglalkoztam vele, hiszen igyekeznem kellett, hiszen késésben voltam. Gyorsan lerúgtam a papucsomat, ami félig a szoba közepén landolt, fejjel lefelé, a másik pedig majdnem az ágy alá becsúszva. Még néztem is, gondoltam, hogy meg nem dicsérem épp magamat, de mindegy is, hiszen én használom csak a szobát, egyedül laktam benne.

Aznap valamiért későn ebédeltünk, és utána már nem kellett vissza mentem dolgozni, csak estére, a konyhára. Mentem is a szobámba be, gondoltam lefürdök, pihenek egyet, esetleg nézek egy filmet. Először fel sem tűnt, hogy a papucsaim az ágy mellett voltak, hiszen én is oda szoktam letenni. Aztán fürdés után fel akartam venni, és eszembe jutott a reggeli papucs dobálós eset. Aztán a következő pillanatban pedig ránéztem az egymás mellett heverő papucsaimra az ágy mellett. Aztán összeraktam a képet…valaki járt a szobámban.

Na innentől fogva sok bizodalmam nem volt a hellyel kapcsolatban. Már az is eszembe jutott, hogy miért éreztem anno parfüm illatot.

Azért van pozitívum is

Felhagytam a magam kereste munka kereséssel, és a szájról szájra való hírek nézésével. Úgy döntöttem, hogy keresek magamnak egy külföldi munkaközvetítőt, aki kifejezettem ezzel foglalkozik, és segít nekem szobalány állást keresni. Egy munkaközvetítőn keresztül mégis csak könnyebben találok munkát, hiszen ezzel foglalkozik. A hely is megbízhatóbb lesz szerintem, még tartanom sem kell tőle.

Vannak kisebb, és nagyobb helyek, 3 vagy 4 csillagos panziók, hotelek…széles a választék.

Manapság egyre többen gondolkodnak abban, hogy kimenjenek külföldre dolgozni.