Wndr

Lnd Blg

A tanárnő az Anaftin segítségével pár nap alatt meggyógyult

Amikor általános iskolás voltam, rajzóra keretein belül gyakran jártunk múzeuma. Hogy miért? Mert az volt a feladat, hogy az általad kiválasztott képet le kellett rajzolnod. Természetesen év elején sok okos dolgot elmondott nekünk a tanár néni, hogy mit és hogyan érdemes elkezdeni lerajzolni, hogyan fogd a ceruzát, stb. Általában olyan kiállításokra mentünk el, ahol olyan képek voltak, amiket még mi is valahogy le tudtunk rajzolni, gondolok itt például a különböző csendélet-képekre, vagy azokra, amik nem ábrázolnak sok mindent.

Ilyenkor először körbenéztünk, a tanár néni közben a festőkről vagy arról a korról beszélt nekünk, amiben azok a festők éltek. Amikor kiválasztottuk a képeket, akkor leültünk elé a rajztáblánkkal, a rajzlapokkal és a ceruzákkal és neki álltunk a feladatnak. Átlagosan két óránk volt rá, pont úgy volt az órarendünk is, hogy egymás után két rajzóránk volt, így belefért minden program, amit szervezett nekünk. Néha volt olyan, hogy az iskolában maradtunk, és ott tartotta meg az órát, változó volt.

Egyszer pont arra a kiállításra szeretett volna minket elvinni a tanárnő, amit én is kinéztem már magamnak és arra gondoltam, hogy ha nem megyünk el az óra keretein belül, akkor majd anyukámat és apukámat megkérem, hogy egyik hétvégén menjünk el. Mivel azonban a tanár néni szólt, hogy következő alkalommal oda megyünk, így nagyon boldog voltam.

Azonban pont előtte egy nappal szólt az osztályfőnökünk az egész osztálynak, hogy másnap nem lesz rajzóra és nem megyünk sehova, mert a tanár néni beteg lett és így nem tud órát tartani nekünk. Szomorú voltam, mert vártam, hogy végre elmenjünk a kiállításra, de az is aggasztott minket, hogy a tanár beteg. Reméltük, hogy semmi komoly, mert ő volt a kedvenc tanárunk, de az osztályfőnökünk megnyugtatott minket, hogy semmi baj nincsen, amiért izgulnunk kellene.

Később, amikor már végre bejött tanítani is, kiderült, hogy egy kisebb seb alakult ki a szájában, de hamar meggyógyult, ugyanis az Anaftin, amit használt, nagyon hamar segített neki. Ugyan az orvosa nem tudta megmondani, hogy mitől alakulhatott ki, mert pontos okai nincsenek, viszont sok tényezője van, amitől kialakulhat.

Emlékszem, hogy egyszer anyukámnak is volt ilyen gondja, és nem találta meg a megfelelő gyógyszert rá, ezért ő legalább egy hétig szenvedett vele, nem tudott enni sem és nagyon beszélni sem miatta, mivel fájt a szája. Úgyhogy miután kiderült, hogy a tanárnőnek mi volt a baja, amiért nem tudott sajnos bejönni hozzánk az iskolába, elmondtam anyukámnak is, és fel is írta magának egy cetlire a termék nevét, hogy ha esetleg még egyszer szüksége lenne rá, akkor tudja, hogy mit kell keresnie a gyógyszertárban.

Közben apukámnak is kellett venni néhány gyógyszert, de pont akkor utaztak el anyukámmal közösen a hétvégén munkaügyben, ezért keresett az interneten egy webshopot, ahonnan gyógyszert lehet rendelni és házhoz szállítással ki is hozzák, ebben a webshopban pedig nem csak magának találta meg a gyógyszereket, amit keresett, de itt még az Anaftin is készleten volt, ezért egyből meg is rendelt mindent, hogy jövő hétre már minden meg is érkezzen.

Én pedig már mérges lettem, mert sem az óra keretei között nem jutottam el a kiállításra, sem azon a hétvégén, mivel anyukám és apukám elutazott munkaügyben, így várnom kellett a múzeumlátogatással. Nem baj, már akkor is mindig azt mondtam, hogy türelem rózsát terem. Végül két hét múlva eljutottunk az osztállyal a kiállításra és azt mondta a tanár néni, hogy én rajzoltam akkor a legszebb rajzot, ezért azt az iskolában kirakja a falra. Vajon azóta is ott van?