Wndr

Lnd Blg

Művészi beállítottsággal sem mindegy, hogy van-e lakásbiztosításod

Otthon berendezni a grafikai stúdiómat az egyik legjobb ötlet volt, ami valaha kipattant a fejemből. Nem kell rohanni, nem kell utazással fecsérelni az időt, bármelyik pillanatban abbahagyhatom a munkát és elvégezhetem az otthoni teendőimet, hogy azután akkor folytassam, amikor nekem tetszik. A magam ura vagyok. Sokáig ez az eufórikus állapot befolyásolta a mindennapjaimat, mióta otthon dolgozom. Nem gondoltam bele, hogy a lakásom egyben a munkahelyem is, ha történik vele valami, akkor már nem lesz hová visszavonulni. Többek között egy ügyfelem hívta fel erre a figyelmemet, mikor chatelés közben megemlítettem neki, hogy nincs lakásbiztosításom, nem is gondoltam még rá, hogy kéne. Egyből küldött egy pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas webhelyre mutató linket, hogy ezt olvassam át, mert ebből mindent megtudhatok, amire szükségem lehet, talán még meg is tetszik. Azt hittem, hogy tukmálni akar, úgyhogy nagyon nem is foglalkoztam vele, mondhatni „eltettem későbbre”.

Csakhogy az Ördög nem alszik, és egyből meghallja, ha valaki könnyelműen viselkedik. Nem sokkal ez után az egyeztetés után (nem telhetett el három napnál több) figyelmes lettem rá, hogy a fürdőszobám plafonja csúnyán elkezdett elszíneződni, valamivel később pedig már rendesen víz csöpögött a foltból. Mentem is egyből a felső szomszédhoz, hogy figyelmeztessem: ázik tőle a lakásom. Persze elküldött a fenébe, hogy hülyeségeket beszélek, nem is alatta lakom, két pofonnal gazdagabban térek haza, ha nem hagyom békén. Intelligens viselkedés, ondhatom…

Ettől függetlenül napokon belül megjelentek nála a szakik, és kiderült, hogy lehet az egész fürdőjét szétverni, mert a kád alatt van csőtörés. Tudom, hogy nem szép dolog a káröröm, és én is károsult vagyok az ügyben, de azért mélyen magamban úgy éreztem: megérdemelte a büdös bunkó. A szerelés nem tartott sokáig, a plafonom pedig végül kiszáradt, de csúnya foltok maradtak a helyén, és kénytelen voltam a saját zsebemből megjavítani. Jól jött volna, ha van egy jó biztosítóm.

Itt ugrott be, amit az ügyfelem küldött, úgyhogy neki is álltam visszakeresni, mert ez az állapot nem volt tartható. Mi van, ha legközelebb a papírjaim vagy a rajzasztalom fölött történik ilyen? jobb nem is belegondolni… A pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas link ott volt, ahol hagytam, úgyhogy rámentem, és módszeresen végigtanulmányoztam a feltételeket, információkat, esetleges opciókat. Mikor aztán már nagyon okosnak és rátermettnek éreztem magam, elkezdtem más biztosítók kínálatát nézegetni. De minden út visszakanyarodik önmagába valahol, én pedig töredelmesen bevallom: az első volt a legjobb az egész piacon. Csomó olyasmit magába foglalt, amiről más oldalakon még hírből se hallottam. Szóval felvettem a Pannonsafe-fel a kapcsolatot és mielőbbi egyeztetést kértem. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, egészen meglepődtem, mert nem erre számítottam. Több olyan dolgot is sikerült belevenni a csomagba, ami potenciálisan veszélyezteti a bevételeimet, ha esetleg egy ilyen kár történik.

Úgyhogy nem volt más hátra, mint előre: Nyélbe ütöttük az üzletet, megkötöttük a szerződést, másnap elmentem befizetni az első díjat is, szóval zajlott az élet. Azóta is hálás vagyok magamnak, hogy elraktam tartalékba a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas linket, különben vakarhatnám a fejemet, hogy hová fordulhatnék. Azóta még a korábbiaknál is nyugodtabb a közérzetem, teljes nyugalomban tudok ülni és alkotni. Másnak is javaslom, tényleg példaértékű, hogy mennyire emberként kezelik az ügyfelet, nem csak úgy, mint a pénztárca sétáló hordozószerve.