Wndr

Lnd Blg

Művészi autóformák, de vajon megéri?

A művészet úgy gondolom, hogy mindenkinek mást és mást jelent. Van olyan, akinél a klasszikus értelemben értendő, szóval a festmények, épületek, szobrok rabja, szerelmese. Nálam egy picit más szemszögből értendő ez. Én nagyon szeretem az autókat, de főként az olaszokat, mert szerintem az olasz autók tervezői szintén művészek, csak úgy, mint az olasz festők, építészek, szobrászok.

Minden gyerekkoromban kezdődött. Azóta imádom az összes olasz autót. Persze itt is különbséget kell tenni a csúcskategória és a városi, mindennapi használatra való autók között. Sajnos a csúcskategóriás olasz izomautókat nem engedhetem meg magamnak, de most az első autóm után, ami amúgy francia volt, végre megkaparintottam egy igazi kis olasz fenevadat. Első találkozásnál beleszerettem, és tudtam, hogy ő kell nekem, neki pedig én. Próbaúton egy elhagyatott gyártelepen voltam, le is teszteltem rendesen. Nagy fékezés, kormányzás, váltó, mindent igyekeztem figyelni. Az érzés, ahogy megugrott alattam, valami elképesztő volt. Nehezen bírja ki az ember, hogy ne tuszkolja bele a gázpedált a szőnyegbe és ne pörgesse a motort. Ez az autó főleg húz, hiszen kisautó, három ajtós, elég könnyű és egy 2 literes benzinmotor van benne. 150 lóerő elég könnyeden mozdítja meg a kasztnit, szinte repül! Meg is vettem ezt a kis csodát.

Hosszú hónapokig használtam a teljesen tünetmentes autómat, viszont egyszer csak beütött a krach…

Az olajnyomás lecsökkent és megállt alattam az autóm. Elvittem még aznap szerelőhöz, aki mondta, hogy nem megfelelő minőségű olaj volt benne, és habár ilyet még nem hallottam, de megdermedt az olaj és a hajtókar szétütötte a motorblokkom oldalát. Szerencsére meg tudta javítani, de mondta, hogy ez a motorolaj nem lesz jó bele, mert silány minőségű. Kicsit megijedtem, hogy vajon tud-e valami igazán megbízhatót ajánlani. Tudott! A castrol motorolaj szerinte a lehető legjobb az én autómba. Meg is rendelte bele, mert ha jól emlékszem 10W 40-es kellett az enyémbe, ami éppen nem volt nála. Ott álltam mellette és mondta, hogy most jól figyeljek. Megnyitotta a neten az olajwebshop.hu weboldalt és mondta, ő mindig innen szokott rendelni és nekem csak őket ajánlja, mert jó árakkal dolgoznak nagyon, megbízhatóak és mindenki garantáltan elégedett lesz, és azt fogja kapni, amit kért, valamint nagyon hamar ki is szállítják. Végignéztem, ahogy Dávid, a szerelő, rendelt. Nagyon egyszerű lépésekkel hajtotta végre a vásárlást, sok gondot nem okozna nekem sem. Megkértem, hogy küldje át ennek a castrol motorolajnak a linkjét, hogy a jövőben én is tudjak majd rendelni onnan, amikor után kell töltenem az autót. Dávid át is küldte nekem a linket, rendes dolog volt tőle. Utána szinte minden hétvégén néztem az olajszintet és nyitottam fel a motorháztetőt, hogy minden rendben van-e vele. Valahogy ez se vette el a kedvem, hiszen kárpótolt az, hogy ilyen autóm van, ez a művészi remekmű mindenhol felkelti az emberek figyelmét, szinte már-már csodálják. Néha úgy érzem, hogy kicsit sok is, de aztán eszembe jut, hogy sokkal jobb így, mintha egy unalmas, teljesen hétköznapi autóban ülnék, amit még én is utálok, pedig pénzt adtam értem. Szerintem fontos, hogy ne csak praktikus és gazdaságos legyen az autó, hanem nekünk tetsző is.

Így, hogy már tudom, a castrol motorolaj a legmegfelelőbb az én autómba, nem is kérdés, hogy mindig azt kap, amikor már látom, hogy éhes. Előre rendelek az olajwebshop.hu weboldalról, kiválasztom a jól bevált, prémium kategóriás castrol motorolajomat és mehet a menet!

Az óta még annyi idő telt el, mióta megvettem az autót és lerobbantam vele, szóval úgy érzem, most már tényleg jó kezekben volt és a továbbiakban nem lesz vele gond. Azóta ajánlottam több barátomnak is a castrol motorolajat, mert én teljesen meg voltam elégedve vele, illetve az olajwebshop.hu-val is szintén nagyon elégedett voltam.

Az egyik legjobb barátomat Karesznek hívják, neki is meséltem erről, mert ő is küzdött sokáig azzal, hogy megtalálja a megfelelő üzletet, illetve a megfelelő céget, hogy jó minőségű olajjal etethesse az autóját. Egyik hétvégén, nyáron, 2 napon át kocsikat bütyköltünk, mert nekik eléggé sok autóroncs van a garázsukban. Egy régi autónak neki is álltunk. Először lebontottuk a kasztnit, majd a belsejét szedtük szét. Próbáltuk volna beindítani, de sajnos nem ment, ezért elkezdtük vizslatni a motorteret, hogy vajon, mi lehet a gond, azon kívül, hogy egy 25 éves autóról van szó. Eltelt majdnem fél nap, mire rájöttünk, hogy olajcsere kell, de akkor már a csöveket is átmostuk és új vezérlést is kapott a kocsi. El is kezdtünk tanakodni, hogy honnan szedjünk bele olyan olajat, ami ebbe való, majd rájöttem, hogy az én autómba is az olajwebshop.hu nevű oldalról rendeltünk ugyebár Dáviddal, a szerelővel. Egyből tudtam, következő hétvégén meg is tudjuk csinálni a teljes olajcserét, mert már hét közepére meg fog jönni a castrol motorolaj, amit rendeltünk bele. Fura, hogy ebbe is pont castrolt ajánlottak, de több helyen is utánanéztünk, szóval úgy gondolom, keresve se találhatnánk annál jobb márkát a mi kis roncsunkba.

Meg is mutattam Karesznek a weboldalt, az olajwebshop.hu oldalát, ahonnan én is rendeltem még castrol motorolajat, és mondta, hogy ez állati jó oldal és mivel ő jobban képben van az árakkal, tudtam, nem túlzás az ő szájából az, hogy nagyon jó áron vannak a castrol motorolajok. Ez kicsit engem is megnyugtatott, hogy Karesz ezt mondta, mert én annyira nem is volt képben az árakkal, amikor Dávid rendelt nekem egy 5 literes kiszerelést. Reméltem csak, hogy nem a legdrágább oldalt fogja megmutatni nekem, hogy ne, tessék, innen rendelhetsz egy rakás pénzért! Nem. Nem így történt szerencsére. Dávid mondta még azt is egyébként, hogy ő a saját autóiba is onnan rendel mindig kenőanyagokat, illetve gyakorlatilag, amit csak tud, mert ez a legkedvezőbb oldal, itt a leginkább megbízhatóbbak, és itt a legjobbak az árak is. Meg is rendeltük Karesz barátommal a castrol motorolajat és következő hétvégén már ment is a motorja a kis rozsdás, bütykölős autónknak.

Nagyon örülök, hogy Dávid megmutatta ezt az oldalt és annak pedig végképp örülök, hogy a figyelmemet is felhívta a castrol motorolajok előnyeire!