Wndr

Lnd Blg

Művészet és napelemes rendszerek

Most a legtöbb kedves olvasó fejéből valószínűleg kiáll a kérdőjel, hogy hát ez meg miféle témakör párosítás, de aki otthon van egy kicsit is az elvontabb művészetek világában, vagy az underground kultúrákban, az nagyon is érti a kettő közti összefüggést. Nem is igazán szükséges ezt magyarázni, ha csak annyit mondok, hogy a legtöbb underground, elvont művész sokkal közelebb áll a föld bármelyik élőlényéhez, mint sem embertársaihoz. Ha csak nem olyan emberekről van szó, mint ő maga, de még akkor is inkább kedveli a legocsmányabb állatot és védi az érdekeit az emberekével szemben. Ez egy sajátos kapocs, de őszinte, és tiszteletre méltó. legalább is az én szememben. Rengeteg olyan underground zenészt, festőt és egyéb művészt ismerek, akikből ki nem nézné az ember, de annyira állatvédők, hogy nem esznek sem húst, sem más állati eredetű termékeket. Persze sok olyan is van, aki ezt divatból teszi, de azért ezeket ki lehet szűrni. és elegendő csak azokat komolyan venni, akik valódi eszmék alapján, nem pedig trend alapján döntenek ilyen kemény, önmegtartóztatást kívánó dolgok mellett

Van egy ismerősöm, aki első ránézésre elég extrém figura. Sokan lenézik a piercingek, egyedi, mindig változó frizurák és a rengeteg tetoválás, meg persze a sajátos öltözködési stílus miatt, pedig akik ismerik, azok nagyobbra értékelik, mint bármely más ismerősüket. A pasas villamosmérnökként végzett, és a fizika minden csínja-bínja a kisujjában van. Emellett kiváló zenész és dekoratőr is, hobbi szinten tetovál és van két tündéri kislánya meg egy csodálatos felesége, akiket szeret, imád és soha semmire nem cserélne. Szerencsére nem is kéri tőle senki, hogy bármelyik munkáját/hobbiját/ vagy szerettei közül bárkit cseréljen le, ugyanis így tökéletes az ember, ahogy van.

Mivel egy igazi életművészről van szó, ezért azt bátran leszögezhetjük, hogy náluk a feleség keresi meg a mindennapi betevőre valót, de a srác közben példásan vezeti a háztartást és rendezi a gyerekeket, mindemellett pedig az otthoni műhelyében alkot az üresjáratokban, vagy éppen a próbateremben zenél. A családi házukat viszont teljes egészében ő építette fel, természetesen a család és a barátok segítségével. Sajátos módon ugyan, de passzív házat sikerült létrehoznia, ahol minden megújuló energiaforrások által van működtetve. Az építkezés elején már árajánlatokat kért különböző napelemes rendszerek beszerzését és beszerelését illetően, de sajnos olyan mérhetetlenül drága volt az ő pénztárcájuknak a legjobb ár is, hogy kénytelen volt letenni a tervéről. Aztán jött az isteni szikra, hogy ha már ennyi ideig az egyetemre járt, akkor valami hasznát is illenék végre venni, ezért elhatározta, hogy saját maga alakítja ki a napelemes rendszereket. Nem kis mutatvány volt elegendő mennyiségű sört elfogyasztani már csak a dobozok végett is, hiszen az elengedhetetlen kelléke a napkollektornak. Mindent flottul összerakott, eltervezett, véghezvitt, így hatalmas sikernek örvendett a remekmű, amikor bemutatta a kollégáknak, barátoknak, zenésztársaknak.

Több megrendelése is érkezett ilyesfajta megkeresésekből adódóan, így végre az egész társaság felkötheti a nadrágját, mert innentől jön az otthoni fusi meló, ami olyan sok időt el fog tőle venni, de legalább lesz némi plusz bevétele, valamint igen nemes célt szolgál, így sokkal szívesebben áll majd a feladathoz, valamint büszkeséggel is tölti majd el, hogy ilyen sikeres lett az a korszakalkotó DIY ötlete, mellyel a napelemes rendszerek végre bekerülnek az underground punk közösségbe is.