Wndr

Lnd Blg

Iskolai ügyben vásároltam

Rajztanárként rengeteg kihívással nézek szembe a mindennapok során. A tanítványokkal való kommunikációtól kezdve az anyag leadására kapott szűkös határidőkön keresztül egészen a szülőkkel való egyezkedésig adódnak problémák és megoldandó feladatok szinte folyamatosan. Az egyik legjellemzőbb, visszatérő akadály azonban az eszközhiány. A közoktatásban ez általános probléma, és jobb híján mi oldjuk meg. A szükséges eszközök egy részét rábízzuk a gyerekekre, hogy szerezzék be az adott óra előtt. Én viszont nem szeretem szankcionálni ezek hiányát, elég nehézséget okoz a gyereknek az, ha nem saját eszközzel dolgozik. A kincstári példányok végesek, hiába próbáljuk fejleszteni, bővíteni a készletet.

Legújabb próbálkozásom a témában egy apróhirdetéses oldalon keresztül történt. Eleinte csak reméltem, hogy majd ezen az oldalon lesz olyan apróhirdetés, amire lecsaphatok. A cél minél kevesebb pénzből minél több rajz- és festőeszköz összehalászása, akármilyen típusban és mennyiségben.

Az oldalon az ország egész területéről vannak fent hirdetések, ezek közül válogathatok szabadon. Persze a szállítási költségekkel és idővel számolnom kell. Mindenesetre nagy előny, hogy bárki bárhonnan feladhat hirdetést, és én ezt elérem otthonról vagy akár a tanáriból. Nem mintha olyan gyors lenne az iskolai internet, meg így is túl sok időt töltök bent, de annyi baj legyen.

Szerencsére megtaláltam, amit kerestem. Egy vidéki magánóvoda megszűnését követően az összes megmaradt eszközt és anyagot felrakták apróhirdetésként, és nekem nem is kellett több, rögtön jeleztem, hogy érdekelnének az áruk. Pár üzenetváltás során az árból is alkudni tudtam, hiszen az oldalon csak irányár volt megadva. Az így megvásárolt termékeket gyorsan postára adta a hirdető, az iskola címére kértem és ott én átvételkor fizettem ki az ellenértéket. Hétfőre már az iskolában volt a csomag, és a rajzórán már használt is belőle az osztály pár dolgot.

Nagyon elégedett voltam az oldallal és a hirdetés feladójával is, úgyhogy ajánlom majd a kollégáimnak és a barátoknak is, mert akár munkához, akár otthonra nagyon praktikus megoldás egy-két dolog beszerzésére. Aztán az is lehet, hogy ha szükséges, majd itt adjuk el az iskolai kosárlabdákat.apróhirdetés