Wndr

Lnd Blg

A flottakezelés valóra váltotta az álmomat

Amikor bementem az irodába valamelyik nap, a főnökünk egyből azzal fogadott engem és a kollégáimat is, hogy ma megbeszélést szeretne tartani. Nem lesz rövid, szóval mindenki igyekezzen délutánra befejezni a munkáját, hogy ne legyen csúszás.

Kíváncsi voltam, mi olyan sürgős, amiért a pénteki meetinget át kellett rakni mára, vagyis keddre. De nem különösebben foglalkoztam ezzel a gondolattal, mivel a főnökünknek most igazán jó kedve volt, így gondoltam, nem történhetett semmi borzalmas.

Mindenki szorgosan dolgozott egész nap, mert tudtuk, hogy amit ma nem sikerül megcsinálnunk, az tolódik holnapra, amit pedig holnap nem sikerül megcsinálni, az másnapra tolódik. Ördögi kör, ezt egyikünk sem szerette volna. Még a rendelt pizzámat is a számítógép előtt ettem meg, hogy ebéd közben is tudjak haladni. Sajnos múlthéten beteg voltam, így kicsit elmaradtam a munkával, ezért most turbó sebességre kell kapcsolnom. Annyira belefeledkeztem a munkába, hogy észre sem vettem, hogy szalad az idő.

Amikor a főnök megérkezett délután, mindenki izgatottan várta, hogy mikor kezdjük a megbeszélést, senki nem tudta, hogy miről lesz szó. Szerencsére még mindig jó kedve volt a főnökünknek, ezért senki nem aggódott, hogy valami radikális változások lesznek nálunk, már mindenki találgatni kezdett, hogy mi lehet az a nagy hír, amiről beszélni szeretne velünk.

Jött két férfi az irodába, egyből a főnökünkhöz mentek be, és hosszasan tárgyaltak, valamit még alá is írtak, ha jól láttam. Na, itt már nagyon kíváncsi voltam. Végre bejött hozzánk is a főnök, és szólt, hogy tíz perc múlva megbeszélést tartunk, a két új vendégünk is jelen lesz, és megkért, hogy főzzünk nekik is egy kávét. Beültünk a tárgyalóba, mindenki a kávéját szorongatta, elfoglalta a saját kis székét és várt.

Egyből bele is csapott a főnökünk a lecsóba, és elmondta, hogy jövő héttől céges autók fognak érkezni hozzánk, ugyanis új szolgáltatást talált, a flottakezelést, és a két férfi, aki hozzá jött megbeszélésre, ők fognak mostantól ebben segíteni. A flottakezelés egy olyan szolgáltatás, ami minden tevékenységet magába foglal, ami az autóval kapcsolatos, tehát a jármű finanszírozásától kezdve egészen az üzemeltetésig.

Ez nagyon jó nekünk, ugyanis a cégnek nem kell emiatt hitelt felvennie, mindent a szakemberek intéznek, ezáltal a cég igényeit is figyelembe veszik. Még azt is meg tudják oldani, hogy ha kell, rövid időn belül csereautót is biztosítanak. Nem egészen értettem, hogy ezért miért kellett úgymond ekkora port kavarni, őszintén szólva engem a téma annyira nem érintett meg. Addig, amíg rá nem jöttem, hogy jövő héttől céges autóm lesz, nem kell végre reggelente buszoznom.

Többiek teljesen oda voltak az ötletért, valószínűleg ők hamarabb rájöttek erre, mint én. Bár, volt olyan kollégám, akit nem igazán hatottak meg a hírek, mert nincs jogosítványa, így ő sok mindent nem tud kezdeni azzal, hogy céges autók állnak majd rendelkezésre jövő héttől a flottakezelés által. De örült neki, hogy végre a csapat fele nem fog reggelente elkésni a buszok, vonatok és metrók miatt.

Másnap azonban már ő is fülig érő vigyorral jött be az irodába. Születésnapja volt, ezért sem értettem, minek örül ennyire, harminc felett már senki nem örül a születésnapoknak. Azonban elmondta, hogy a férjétől csodás ajándékot kapott. A férje befizette őt egy autós iskolába, hogy megszerezze végre a jogosítványt ő is. Aminek a férje is nagyon örült, mert így reggelente majd nem neki kell fuvaroznia a feleségét a munkába.

Pár hónap múlva már ő is a jó kis céges autókkal járt be reggelente dolgozni. Ő is boldog volt, a kollégáim is, és én is, főleg, mert én kék színű autót kaptam. Ez volt mindig is az egyik álmom.