Wndr

Lnd Blg

Év végi csapatépítő tréning a Balatonon

Néhány évvel ezelőtt munkát kaptam egy olyan boltban, ami művészeknek kínál eszközöket. Nagyjából mindent meg lehet itt találni, amire csak az embernek szüksége van. Igazán örültem, amikor megtudtam, hogy megkaptam az állást, mert mindig szerettem a művészetet, rendszeresen látogatója voltam múzeumoknak, kiállításoknak. Ez a szeretet még gyermekkoromból ered, ugyanis édesapám festőként kereste a család kenyerére valót. Éppen ezért korán kialakult a művészet iránti fogékonyságom.

Nagyon szeretem a művészellátó bolt személyzetét is. Nem egy nagy létszámú csapatról van szó, csupán 10 ember koordinálja a feladatokat, de egy nagyon összeszokott társasággá kovácsolódtunk össze. Mivel közeledett az év vége, ezzel egy időben el kellett kezdeni azon is törni a fejünket, hol legyen a szokásos éves csapatépítő tréning. A bolt főnökének volt néhány használható ötlete, de egyik sem nyerte el a tetszésünket annyira, hogy végül amellett tegyük le a voksunkat. Az egyik kollégánk említette, hogy ők minden évben a feleségével járnak a Balatonra hajókázni, és szerinte megfelelő csapatépítő helyszín is lenne.

csapatépítő játékok

Igen ám, de ezzel az volt a probléma, hogy december lévén ez nem volt megvalósítható. Ekkor merült fel az ötlet, hogy mi lenne, ha néhány hónappal eltolnánk az eseményt, és inkább nyáron tartanánk meg tél helyett a csapatépítőt. Mindenképp szükség volt csapatépítő játékok kitalálására is. Ekkor említette a kolléganőm, hogy miért nem megyünk mi is a Balatonra hajókázni? Pontosabban a vitorlázás lenne a legjobb, hiszen a 10 főből hárman versenyszerűen űzik ezt a sportot.

Szerencsére tudtuk, hogy vannak 8-10 fős vitorlás hajók is, és ami a legjobb, a vitorlás hajó kölcsönzést lebonyolító cég vállalt élményvitorlázást is, ami nekünk a legmegfelelőbb volt. Tisztában voltunk vele, hogy számolnunk kell az időjárás viszontagságaival. Előfordulhat kültéri program révén, hogy a rossz idő miatt meghiúsul a tervezett program. Azonban ekkor sem kell kétségbe esni. Ugyanis a vitorlás cég nem megfelelő időjárási feltételek mellett számos lehetőséget kínál beltéri programokra is. Ezt pedig bármilyen hotel- vagy rendezvényteremben le tudják bonyolítani.

A sétavitorlázáson belül is a relax csomagot választottuk a kollégáimmal. Ez tartalmaz egy 6 órás vitorlázás programot kapitánnyal, vízi játékokat, fürdést a Balaton közepén, és különböző frissítő italok fogyasztását. Ezen felül megtudtuk, hogy a cég vállal rendezvényszervezést is, ami nekünk nagyon jól jött. Ugyanis művészellátó bolt révén rendszeresen szervezünk kiállításokat, aukciókat azon művészek számára, akik rendszeresen üzletünkben vásárolják meg a felszereléseiket.

Nagyon örültünk, hogy ráleltünk erre a lehetőségre, és kicsit más jellegű csapatépítő tréningen vehettünk részt, mint a korábbi években. Szerencsére az időjárás is nagyon kedvező volt. Bár volt beltéri program alternatívánk is, nem volt rá szükség, tökéletes napsütéses időt sikerült kifognunk. Sokkal jobban tetszett, mintha decemberben tartottuk volna meg az éves csapatépítő tréninget. Úgy döntöttünk, ezentúl mindig az év ezen részében fogjuk lebonyolítani, mert a hangulat is jóval felszabadultabb volt a kellemes hőmérsékletnek köszönhetően. Emellett természetesen a Balaton mindenki szívében egy különleges helyet foglal el, így mellélőni nem lehetett vele.