Wndr

Lnd Blg

Egy presszónyi művészetet kérek elvitelre

A cím egy kicsit megtévesztő, elvinni ugyanis nem, de helyben elfogyasztani igen, úgy lehet. Még mindig nem világos? Na, akkor kezdjük csak az elején!

A legkedvesebb barátnőmet, Katát, már általános iskolás korunk óta ismerem. Mindig tehetséges volt rajzórán és technikán, már gyereknek is egy egyéniség volt, lehetett tudni, hogy őt valamilyen kreatív szakmában láthatjuk majd felnőttként. Manapság szegről-végről művészként dolgozik. Rém szeleburdi, gyakorlatilag megbízhatatlan, valahogy mégis mindenki szereti őt, aki megismeri. Művészi kíváncsiságát mindig másra vetíti ki. Egy időben felhőket fotózott, máskor a metrón ülő embereket skiccelte le szédületes sebességgel. Néhány hónapja azonban új szenvedélye akadt, mégpedig a kávé.

kávégép

Mivel, ahogy már említettem, nagyon szétszórt, szüksége van az életét segítő technikai és internetes eszközökre. Így ismerte meg azt az oldalt, amely később a kávé iránti szenvedélyét is kielégítette. Mindenesetre, egyszer arra mentem fel hozzá, hogy vett egy csodálatos kávégépet! Persze nem olyan hiperszónikusat, amilyenek a kávézókban és a bárokban vannak, de a saját kis kotyogósomnál, hogy is mondjam: nívósabbat. Mert a jó kávé, a jó kávégép egy életre szóló befektetés. És milyen csodálatos, hogy ilyen egyszerűen el tudta érni és meg tudta rendelni. És tulajdonképpen milyen olcsó volt. És tulajdonképpen valóban az volt. Elmondása szerint eddig ezt az oldalt ihletődésre és ajándékok vásárlására használta, hiszen olyan egyszerű rajta eligazodni. A művészek általában ügyesek és értelmesek, de ha Kata laptopján egyszerre több oldal van megnyitva, teljesen elfelejti, hogy hova indult el. Itt viszont minden egyértelműen van megadva, és kategorizálva, csak azután kell elhagynia az oldalt, hogy kiválasztotta a megfelelő terméket. Nincsen telezsúfolva felesleges információkkal, csak a lényeg szerepel ott, amire a mi csodálatos és egyedülálló, de mindig elvarázsolt Katánknak is szüksége van. Bár örülök annak, hogy ez a webshop gyűjtő oldal eddig ilyen szépen elkísérte barátnőmet az életútján, a mostani húzásával még engem is sikerült meglepnie.

Hiszen itt egy kávégépről van szó! Ez valóban váratlanul ért! Kata eddig többnyire 3 in 1 porokat töltött fellangyosított tejbe. Azt mondta, hogy csak egy új kávésbögrére volt szüksége, és ennek járt utána az oldalon, de a keresést szélesebb körre állította, hátha talál valami izgalmasat és ekkor meglátta ezt a gyönyörű gépet. Amúgy tényleg nagyon szép, akár Kata is alkothatta volna. Éppen véget ért egy nagyobb projektje így volt egy kis plusz pénze, és ekkor ütött belé a villám, hogy indíthatna egy kávé és művészet témájú vállalkozást. Kicsit félt, hogy egy ilyen nagy és értékes dolgot vásárol a neten, de nagyon pozitív tapasztalata volt ebben is és gép teljesen épségben érkezett meg hozzá.

De mint kiderült komoly tervei vannak a masinával kapcsolatban. Nyitni fog egy egyszerre maximum öt ember befogadására képes kávézót! Töredelmesen bevallotta, hogy tulajdonképpen ezért volt szüksége a gépre, mert nagyon megtetszettek neki a csodálatos ábrák, amiket a tejeskávék tetejére készítenek a baristák. Ráadásul a tejhabból is milyen csodálatos dolgokat lehet készíteni? Én azt el sem tudom képzelni. És hát, igazából én is beláthatom, hogy ezt a régi, egyszerű kis kávéfőzőjével nem tudta volt elérni.

Örülök a barátnőm boldogságának és nagyon friss vállalkozásának, meg annak is, hogy megmutatta a felület, amivel fenn tudja tartani távolabbi ismerősei előtt az összeszedettség látszatát. Biztos vagyok benne, hogy én is ki fogom próbálni majd az oldalt, bár én inkább valami kisebb ajándék után nézek majd. Mindenesetre ennek az oldalnak köszönhetően én megint gazdagabb lettem egy fantasztikus Kata-sztorival és ez már önmagában megérdemli, hogy körbenézzek rajta. És másoknak mesélni róla is közvetlenebb lesz!

Na és honnan fogja a dekorációt beszerezni és a kávét pótolni a kávézójába, a HighFive Coffeeba? Ugye, hogy ez valójában nem kérdés? Persze, hogy ugyanarról az oldalról, ahonnan a gépet és az eddigi évek összes ajándékát megrendelte! Járt utat a járatlanra ugye…