Wndr

Lnd Blg

Az időjárás szélsőségei manapság

Hát már nem tudom, hogy mit tegyek, vagy mit csináljak. Teljesen tanácstalan vagyok, ami azt illeti. Hogy miben?

Mint sok velem hasonlós vidéki embernek, nekem is van kertem. Idén lakunk kint 3. éve már, és nagy izgalom volt, amikor költöztünk. Minden évben fejlesztünk valamit, amit a lehetőségek engednek. Ti vidéken laktok, vagy esetleg egy nagyvárosban? Ha választanod kellene a két hely között melyiket választanád?

A leendő otthonunk

Mindig is arra vágytam, hogy legyen kertem, de az élet nem így adta sajnos. Éveken keresztül a panel rengetegben éltünk a párommal, és a gyermekeinkkel. Persze ennek is örültünk, hiszen volt hol lakni, és fedél volt a fejünk felett. Azt gondolom, ha nem történik a családban egy szerencsétlen baleset, akkor lehet, hogy a mai napig is még ott lakunk bent. Hogy mi történt? Nagyon nem szeretnék belemenni, a történet szerencsétlen lényege, hogy anyám testvére autóbalesetet szenvedett, ahol azonnal meghalt. Mivel se családja, se senkije nem volt, így anyám örökölte a házát. Miután neki nem volt rá szüksége, hiszen van hol lakniuk, így nekünk mondta, hogy költözzünk be, így megoldóik az otthon kérdése Azt gondolom, hogy szerencsések lehetünk, ebben a szerencsétlen helyzetben. Tényleg igaz, hogy ami az egyiknek szerencsétlenség, az a másiknak szerencse. Persze az időt nem tudom visszapörgetni, és a történteket sem lehet megváltoztatni, így arra jutottunk, hogy miért is ne költöznénk be a házba.barn-1364280_640

A vidéki élet

A gyerekek persze nagyon örültek annak, hogy végre kiköltözhetünk, és persze ami nekik a legjobban számított, hogy végre lehet saját kutyájuk. Mi azoknak a táborát erősítettük, akik azon az állásponton voltak, hogy egy kutyának semmi keresnivalója nincsen a beton dzsungelben, így nem is vettünk, vagy hoztunk soha. Szóval ez igen nagy élményt jelentett, hogy most végre lehet majd.

Persze anyámnak a kinti cicájának születtek kölykei, így egyértelmű volt, hogy rögtön a költözéssel macskánk is lesz majd. Igaz nem is bántam, hiszen a kert körül jól jön egy macska, akár kettő is, az egerek, rágcsálók miatt…

Persze azért még odébb volt a költözés, hiszen mindenképpen meg akartuk várni az iskola végét, mert az ingázás még most gondot okozott volna, na meg festeni, és persze pakolni is kellett. Igazából a legnagyobb gondot az okozta, hogy mit is kezdjünk azokkal a dolgokkal amik nem kellenek nekünk, és anyámnak sem. Ki nem akartunk dobni semmit, de a használható dolgokat oda akartuk adni valakinek, vagy valahova.

A ház kialakítása

Igazából jó állapotú volt, mert mindig figyelt rá a nagybátyám hogy minden rendben legyen. Lehetősége is volt rá, hiszen egyedül élt, és persze a munkája is jó volt. Hogy mit dolgozott? Ők szerelték fel a napelem rendszert a környéken, vagy ha úgy adódott, akkor még messzebb is elmentek. Anyagi gondjai soha nem voltak szerencsére.

A kert is elég nagy volt, így tudtam, hogy lesz lehetőségem majd kertészkedni is.

Első évben, amikor kiköltöztünk nyár elején nem a kert volt a legnagyobb gondom, így nem is foglalkoztam vele, csak ősszel a föld felásásával. Na arról azért tudnék mesélni, hogy milyen nehéz volt, de szerencsére a párom vett egy rotációs kapát, ami lényegesen megkönnyítette a dolgomat.

Igazából a második évben kezdtem el kertészkedni, de ennek az évnek a végén is már tudtam, hogy mi az amit majd jövőre másképpen szeretnék majd csinálni.

Na most térnék vissza az említett gondomra. Tavaly már tudtam, hogy idén saját palántáim lesznek majd. Ez így is lett, de most meg az időjárás okoz gondot. Már régen ki kellene hogy legyen ültetve minden palánta, de az időjárás nem igazán engedi ezt. Már harmadik hete, hogy minden hétvégén rossz idő van, és nem lehet a kertbe kimenni. Már azzal poénkodott a párom, hogy hagyjam ott ahol most van, és majd ott felnő…

Szóval nem tudom, hogy mikor lesz lehetőségem kiültetni szegényeket végre. Remélem, hogy ez a hétvége már jó időt hoz, és végre minden a helyére kerülhet majd.