Wndr

Lnd Blg

Az első kiállításom természetfotósként

Soha nem gondoltam volna, hogy befutott fotóművész válik belőlem, és ennyi pénzt fogok tudni keresni.

https://elektromospadlofutes.info

Nagyjából két év telt el, mire rájöttem, hogy nem elég referenciamunka, ha természetfotókat csinálok – bár az érdekelt mindig is jobban, tudtam, hogy a pénz nem ebből fog jönni.

Elkezdtem rendezvényekre járni, kiállításmegnyitók, tüntetések, koncertek, felolvasóestek, színházi próbák, megbeszélések, díjátadók. Létre is hoztam később egy oldalt, és mindent, amit csak lehetett, felpakoltam rá. Ebből később több közösségi oldalas platform lett, és tudatos brandépítés. Kidolgoztam egy marketingstratégiát, ami egy év múlva már fizetett esküvői fotózásokat hozott be.
Bár további évek kellettek hozzá, és nagyon lassú, lépcsőn felfelé lépegetés, mire eljutottam oda, hogy ismerjék a nevemet a szakmában, és egyre nagyobb kaliberű eseményekre, és projektekbe hívjanak, de mind megérte. Egyszerre volt nagyon megtisztelő, és hihetetlen az egész;tizenhat év után, harminchét évesen végre megnyithattam az első saját témájú kiállításomat, és kitehettem a természetfotóimat, amiket annyira szeretek.

A legnagyobb álmom mindig is padlófűtés volt, de nem laktam saját lakásban az anyagi helyzetem miatt, így nem tudtam beszereltetni, mert nem állt a saját tulajdonomban. Fogalmam sem volt, hogyan működnek az elektromos fűtési rendszerek, de nagyon szerettem volna, ha nálam is a padlóból jönne a meleg, soha nem fázna a lábam, és a radiátorok sem vennének el helyet a szobában.
Aki sugárzó fűtési rendszereken gondolkozik, mint ahogy én is, annak rögtön a padlófűtés jut az eszébe, de hasonló hatékonysággal működik az ugyanezen a technológián alapuló mennyezetfűtés is, aminek kevesen tudnak a létezéséről, ezért egy ismerősöm ajánlására felkerestem a https://elektromospadlofutes.info nevű honlapot, hogy informálódjak egy kicsit a témában.

Az AHT az első olyan cég, amely az amorf fémötvözetek fűtéstechnológiai jelentőségét felismerte, és alkalmazta azokat a rendszereiben. Ezek a saját fejlesztésű fűtőszőnyegek és fűtőpanelek innovációnak számítanak a piacon.

Első sorban azért ajánlottak ezek a berendezések, mert kifejezetten biztonságosak, hiszen az amorf fűtőszálak üzemi hőmérséklete 30°C körül alakul, így semmilyen veszélyt nem jelenthetnek sem emberre, sem a burkolatra, ami alá kerülnek. A szén-monoxid mérgezéstől sem kell tartanunk, mert az alacsony üzemi hőmérséklet eredményezi azt is, hogy nem jár együtt oxigénégetéssel a folyamat. Hatékonyságuk sem elhanyagolható, hiszen köztudott, hogy az amorf fűtőszálak sokkal gyorsabban melegítik fel a helyiségeket, mert nincs szükségük semmilyen közvetítő közegre, ugyanis nem a levegőt melegítik fel elsősorban. Emiatt rendkívül költséghatékonyak is, mert míg egy gázfűtéssel működő lakásban nem csak a beszerelési, engedélyeztetési költségekkel kell számolni már az első percektől kezdve, hanem az éves szintű ellenőrzésekről, karbantartással is – ami rendszeres kiadást jelent, ez pedig igencsak megterhelheti egy család életét -, ezzel szemben az AHT elektromos fűtési rendszerei gyakorlatilag semmiféle karbantartást nem igényelnek, ezáltal plusz költségeket sem. Onnantól kezdve, hogy üzembe helyezik őket az erre szakosodott szakemberek. tökéletesen működnek, és gyakorlatilag nem is kell velük foglalkozni. Kifejezetten hosszú élettartamúak, strapabíróak, és garantáltan nem kell őket cserélni, – és még 15 éves garanciát is vállalnak rá.
Volt rá példa, hogy temploma, luxus jachtra, de még metrólejáróba is szereltek már be padlófűtést. Tényleg bárhová, szinte bármilyen burkolat alá elhelyezhetőek: társasházba, lakásba, házba, pincébe, de akár közutak alá is.
Az első saját lakásomat biztos, hogy padlófűtéssel fogom befedetni – és a természetfotóimmal fogom dekorálni.