Wndr

Lnd Blg

A művészi polcrendszer

Edina imádja a művészetet. Nem véletlen, hiszen művészetet tanult az egyetemen és most festőként dolgozik. Persze, a művészeknek nehéz az élete. Aprólékosak, tökéleteset akarnak alkotni és mégis a kemény munkáért alig kapnak valamit. Persze aki igazán tehetséges, azt hamar felismeri egy hozzáértő, de a többi ember számára ő csak egy átlagos festő. És Edina szerint ez a legrosszabb amit mondhatnak neki. Átlagos. Edinának ez különösen sértő. Mondjuk azt mondják a művészek amúgy is érzékenyek, könnyű őket megbántani, így Edinával kapcsolatba mindig vigyázok. Bár jó barátnők vagyunk, és legtöbbször értékeli az őszinteségemet, azért néha őt is meg tudom bántani, akármennyire is nem akarom.

polcrendszert

Edina céltudatos. Már kiskorától kezdve tudta, hogy festő lesz. És tisztába volt vele, hogy ez kapcsolatok híján nehézkes lesz. Viszont azonban soha nem adta fel, és most, hogy már a festésből félre tudott tenni, végre lecserélheti az albérletét egy saját lakásra. Én nagyon örültem neki, mondta, hogy mindenképp nagy lakást szeretne, ahol van elég helye festeni és tudja tárolni a felszerelést és az elkészült műveket.

Szerencsére elég hamar talált egy szép nagy lakást, és már csak be kell rendezni. Azt mondta, hogy szüksége lesz sok polcra. Mondtam, hogy ebben tudok segíteni, hiszen én is egy internetes oldalról rendeltem kényelmesen polcrendszert, amit meglepően hamar kiszállítottak, és esztétikusan, jól mutat a szobámba.

Otthoni használatra a fémpolcokat javasoltam Edina számára, a jó ár-érték arány és a magas teherbírás miatt. A fémpolcokat mindig egyedi igényekre szabják és gyorsan össze lehet őket szerelni. Edina számára a polcos állvány a legmegfelelőbb, mivel széles méretbeli választékkal rendelkezik. Az állványkeret beakasztós és a polcok könnyen állíthatóak. A polcrendszer pedig minőségi horganyzott acélból készül.

Edina szerencsére hallgatott rám, és megrendelte a polcrendszert. Neki is hamar kihozták és nagyon jól mutatott a lakásában. Természetesen aztán úgy gondolta, hogy azokat a polcokat mégis egy kissé edinássá kéne tenni, így lefestette őket. Egyszerűen hihetetlenül szépre festette őket! Úgy irigylem az ilyen embereket, akik művészi vénával vannak megáldva és ilyen szépeket tudnak kihozni a legegyszerűbb dolgokból. Bezzeg én, egy pálcika embert se tudok rendesen rajzolni? Mit fogok rajzolni a gyerekeimnek? Majd átküldöm őket Edinához! Végtére is, mi mást tehetnék. 

Edina szerintem az egyik legjobb barátnőm. Már kiskorunktól kezdve ismertük egymást, talán kérhetnék tőle szívességet. Egyet. Mert ugyanis miután Edinának kész lett a háza, és segítettem neki, azt mondta, jön nekem eggyel és hogyha bármikor szükségem lenne valamire, szóljak neki. Nekem már akkor felsejlett a fejemben az ötlet, hogy mi lenne, ha szólnék neki, hogy az én polcaimat is fesse le? Ha van egy kis ideje… De azt is tudom, hogy ez nagy munka, és tudom, hogy Edina sokat dolgozik, hogy meg tudjon élni, így nem mertem ezt bevállalni. Pontosan tudom, hogy mennyit dolgozott azon, hogy szép legyen a háza, az én házamat mégse csináltathatom meg vele! Ez talán túlmegy az egyszerű baráti kéréseken. Azonban a férjem azt ajánlotta, hogy mindenképp kérdezzem meg. Legfeljebb azt mondja, hogy nem. Az igazat megvallva, én nem attól féltem, hogy esetleg azt mondja, hogy nem, hanem pont attól, hogy nem meri kimondani, vagyis nem mer visszautasítani. Aztán pedig arra gondoltam, hogy az igazi barátok őszinték egymással, így vettem a bátorságot, és megkérdeztem. Nagy meglepetésemre nagyon megörült a kérdésnek, mondta Edina, hogy ő is megakarta már kérdezni, hogy esetleg szeretném-e, csak eddig nem merte megkérdezni, mert félt, hogy csak udvariasságból rábólintanék. Elmondtam neki, hogy én is pontosan ugyanettől féltem.

A következő héten elkészítettük a tervrajzot, és az utána következő héten már neki is kezdtünk a festésnek. Én igazából csak segédkeztem, az egészet Edina csinálta. Jó volt nézni, amint elmélyülten dolgozik. Hogy mennyire odakoncentrál, hogy tényleg igényesen és szépre fesse le azokat a polcokat. Az eredmény pedig varázslatosan szép lett! Edina egy igazi művész!