Wndr

Lnd Blg

A jó megjelenés elhatározás kérdése

 

férfi bőr oldaltáskaEgyszerű, úgymond paraszti családból származom. Édesapám mezőgazdaságban dolgozik, édesanyám pedig varrónő. Én vagyok az egyetlen gyerekük, ezért mindent megtettek értem, és azért, hogy kitörhessek abból a körülményből, amiben ők nevelkedtek fel. Szerencsére meg volt hozzá az eszem, és mindig is jól ment a tanulás. De volt valami, ami még jobban ment: a rajzolás és a festés. A szomszédos kisváros rajztanára, aki tanított engem, meggyőzte a szüleimet, hogy küldjenek el egy picit távolabbi és picit drágább városba, hogy művészeti líceumba járhassak.  Picit nehezen sikerült dönteniük a szüleimnek, hisz jobb szerették volna, ha könyvelő leszek, de végül engedtek a kérésnek, azzal a feltétellel, hogy mindenből jó kegyeim lesznek, hogy ne veszítsem el a lehetőségeimet, hanem hoznak haza. Ez elég könnyen ment, hiszen, mint mondtam, elég jó eszem volt. Közben pedig egyre ügyesebb lettem, versenyeket nyertem és ösztöndíjakat kaptam a rajzaimért. Líceum végére pedig sikerült bezsebelnem egy olyan ösztöndíjat, amivel egyetemre is elmehettem. Ez volt aztán az igazán nagy boldogság. Tervezőgrafika szakot választottam, közben pedig kisebb munkákat vállaltam, hogy igazán el tudjam látni önmagamat és ne kelljen a szüleimtől pénzt kérjek.

Ekkor volt az az időszak, amikor elkezdtem az öltözködési stílusommal is komolyabban foglalkodni. Tudtam, hogy a védjegyem lehet, ha kialakítok magamnak egy stílust, amiről könnyen megismerhetnek az utcán. A tanárim is mind egytől egyig egyediek voltak. De tudtam azt is, hogy nem sok pénzem van arra, hogy össze, vissza vásároljak magamnak. Drága dolgokat csak akkor vehetek, ha tudom, hogy megbízható minőségűek és évekig bírni fogják. Ingeket és nadrágokat vásároltam a turkálókból, aztán rájöttem, hogy már csak néhány kiegészítő kell és azok máris feldobják az összhatást.

Úgyhogy, eldöntöttem, hogy veszek magamnak egy férfi bőr oldaltáskát ami, ha minden jól megy, évekig tartani fog majd. Olyat kellett vennem, amibe bele férnek az A4-es lapjaim (az annál nagyobbakat felcsavarva hordtam egy direkt erre szolgáló tokban). Mivel számítógépem volt, ezért nem volt szükséges, hogy laptop hordozására is alkalmas legyen a táska. Ahogy látjátok, eléggé kész terveim voltak. Azt is tudtam, hogy sötét barna, bőr táskát szeretnék, mivel két barna övem és egy barna bőr cipőm is volt, amikkel gondolatban már párosítottam is őket.

Viszont, ami gondot okozott: nem tudtam, hogy honnan vásároljam a táskát. Már négy hónapja gyűjtöttem rá, szóval elég jó kis összeg összegyűlt. Nem tudtam, hogy kitől kérjek tanácsot, mert nem ismertem senkit, aki ilyen táskát hordott volna. Tulajdonképpen ezért is döntöttem mellette: a környezetemben egyedivé akartam válni általa, mindemellett pedig nagyon elegánsnak és komolynak találtam, ami passzol hozzám.

Miután a turkálókban hetekig nézelődtem sikertelenül és nem találtam egy olyan üzletet sem, ahol újonnan vásárolhattam volna ilyen táskát, végül az internethez fordultam. Ritkán rendeltem azelőtt netről, mivel a falunkba mindig nehezen jutott el a rendelés, vagy épp nem volt annyi pénzünk, hogy még a postaköltségre is fizessünk. Most azonban egyik variáció sem állt fen, így hát rendeltem magamnak a bentlakásba egy táskát.

Egy rövid idejű keresgélés után találtam az interneten egy oldalt, ahol megtetszett a választék. Elég sokféle bőr táska volt, de már csak a férfi bőr oldaltáskák között is hatalmas volt a választék. A szobatársaim intelmére azért elolvastam egy két fórumbejegyzést a Bagboxról, de úgy tűnt, hogy teljesen rendben vannak, és nem nagyon csapják be az embereket a termékeikkel. Ráadásul, ha a kiválasztott táska mégsem tetszik élőben, akkor akár (és egyben maximum) harminc nap múlva is visszaküldhetem és megkapom érte a pénzemet. Elég fairnek tűnt a dolog, úgyhogy nyugalommal mentem bele.

A legjobban pedig az tetszett, hogy pontosan olyan táskáik voltak, amiket szerettem volna. Eddig az volt a gond, hogy nem tudtam, hogy honnan tudok egyáltalán ilyesmit vásárolni, most meg, hirtelen az ellenkezője történt: nem tudtam választani a kínálat közül.

Végül a Maxmoda férfi oldal sötétbarna marhabőr oldaltáskát választottam. Amikor megérkezett, élőben, még jobban tetszett, mint a képeken, szóval eszembe sem jutott, hogy esetleg vissza küldjem. Két nagy, belső rekesze van, így külön rakhatom a rajzaimat és más papírjaimat (könyvek és füzetek) a tízóraimtól és a vizes palackomtól, amit mindig magammal hordok. Elől található még két kis rekesz, amelyekben apróságokat tudok hordani, mint például a szemüvegpucolóm, meg a zsebkendőim. Ami pedig még nagyon jól szolgál, az a hátsó, cipzáros zseb, amibe a pénztárcámat és a telefonomat tudom hordozni. Így teljesen biztonságba tudhatom őket.

A színe a táskának pedig tényleg tökéletesen talál a cipőmmel és az öveimmel. Eldöntöttem, hogy ez lesz a legfelismerhetőbb stílusjegyem: ez a sötétbarna bőr. Minden kiegészítőből ilyet fogok vásárolni. Úgyhogy, néhány hónap múlva, ugyancsak a Bagboxról rendeltem magamnak egy bőr vadászkalapot, fonott dísszel, egy pénztárcát és egy övtáskát. Mindhárom ugyanolyan színű volt, ráadásul stílusukban is találtak. Teljesen meg vagyok elégedve velük, közben pedig arra gondolok, hogy mennyire jó, hogy ilyen tartósak, hiszen most évekig jóformán semmit nem kell vásároljak magamnak. Úgyhogy, úgy döntöttem, hogy elkezdem gyűjteni a pénzemet és karácsonyra a szüleimnek is vásárolok valamit a Bagboxtól, hogy ők is örvendhessenek.